Image

Hvis du er en kvinde, der gerne vil:

  • Tabe MANGE kilo fedt uden yoyo-vægt
  • Se godt ud i jeans og t-shirt
  • Have dobbelt så meget energi

… så er det her den ubestridt vigtigste side på hele hjemmesiden. Virkelig. Gør dig selv den tjeneste at læse den helt til vejs ende. Du får nemlig “hemmeligheden” med det samme.

Det her er den afgørende forskel på, hvad vi gør, og hvad stort set alle andre gør, og er grunden til at dem, som vælger at dykke dybt ned i vores vægttabsunivers, høster resultater som:

Image

For en god ordens skyld vil jeg dog lige understrege, at jeg på ingen måde antyder, at resultater som disse er typiske.

En sådan påstand ville være dybt godnat - især taget i betragtning af, at vi (sandsynligvis) aldrig har mødt hinanden - og hverken kender dit udgangspunkt eller noget som helt andet om dig.

Men det her virker altså. Og det vil, med absolut garanti, også virke for dig, hvis du tager handling på det, du lærer.

Godt.

Så er det formelle ude af verden.

Her kommer den føromtalte "hemmelighed":

Vi angriber ikke - og jeg gentager lige mig selv, IKKE - vægttab med gængse løsninger som slankekure, diæter, fastlåste kostplaner, overdrevet træning osv.

Rent faktisk er det eneste tidspunkt, vi kunne finde på at anbefale dig løsninger som disse, hvis du om 3 måneder skal ud og stå på en scene i Ringsted Kongresscenter smurt ind i brunecreme og iført glimtende badetøj sådan her:

Image

Men hvis ikke du har dedikeret hele dit liv til at få en stenhård sixpack - men bare gerne vil have en fladere mave, være gladere for dit spejlbillede og have mere energi og overskud i hverdagen - vil vi, for dit eget psykiske vebefindendes skyld,
anbefale dig at gøre noget helt andet.

(Og med noget helt andet, mener jeg noget helt, helt andet.)

Lad os starte helt oppe fra et helikopterperspektiv, og så zoomer vi langsomt ind.

Langt størstedelen af de mest populære vægttabsløsninger næsten alle tyer til, når de gerne vil tabe sig, har nogle dybe strategiske rodproblemer, der gør dem næsten umulige at opnå et varigt vægttab igennem.

(Læg mærke til VARIGT.)

Eller i hverfald højst usandsynlige. Medmindre du skulle være så heldig at have en rygrad som en elitesoldat.

Men hvis du, som de fleste af os andre, heller ikke er blevet velsignet med sådan én javertus, så er odds'ne helt i bund.

Lad mig male et hurtigt scenarie for dig, for at vise dig, hvad jeg mener.

Lad os sige, du går på slankekur. Eller køber en fastlåst kostplan af en diætist. Whatever. En eller anden almindelig vægttabsløsning.

Du skal bare tabe dig hurtigst muligt - koste hvad det koste vil.

Du omlægger din kost, aflægger et ubrydeligt løfte om succes til dig selv og begynder at spise efter dine nye spiseregler.

I starten går det fint nok. Altså... det er ikke fordi den skamstegte kyllingeinderfilet med blomkålsblanding er en direkte fest for dine smagsløg - men ned kommer det da.

Og sådan går det i en uges tid. Måske tre uger (hvis du er stærkere end gennemsnittet).

Men langsomt begynder viljestyrken at ebbe ud, og det bliver sværere og sværere at holde dig til din valgte vægttabsløsnings regelsæt (f.eks. forbud imod kulhydrater og træning 5 gange om ugen).

Den kedelige slankemad bliver mere og mere uudholdelig at glo på.

Det bliver sværere og sværere at sige: “Nej tak.” til chokoladekagen på arbejdet hver eftermiddag.

Og langsomt men sikkert når du det punkt, hvor du til sidst tænker: “Okay, f*uck it.” og falder i.

Måske sker det ved, at du dunker en stor svedig kødsovspizza og for 42 kr bland-selv-slik.

Eller måske spiser du bare to kæmpe store portioner lasagne til aftensmad, indtil du er helt skamfuld og forspist.

Der er mange måder, det kan ske på.

Sikkert er nu bare, at du har overspist i en stor mængde kalorietung mad, som nu sætter dig gevaldigt tilbage ift. alt dit hårde slid og slæb de sidste uger.

Og så går det ellers ned af bakke derfra...

Flere dårlige valg.

Endnu mere overspisning.

Og bum. Endnu et fejlslået vægttabsforsøg.

For stort set alle vores læsere, der gerne vil tabe sig, lyder det her her scenarie desværre alt for bekendt.

Og hvis du selv har prøvet at tabe dig mere end én gang før, så gør det garanteret også for dig, hvilket der er en rigtig god grund til...

Den grund snakker vi meget mere om senere - men indtil da skal du bare forstå det her:

Her hos Fitness Formularen er essensen i vores tilgang til sundhed og vægttab, at forsøge at undgå det her 'miste motivationen, falde i og opgive det hele'-scenarie.

Sagt med andre ord: få dig til at tabe dig på en behagelig, holdbar og realistisk måde, du kan holde hele vejen i mål og nemt kan vedligeholde resten af dit liv.

For én ting kan vi vidst alle sammen godt blive enige om.

Den vægttabsløsning du kan holde hele vejen ned til din drømmevægt er pænt meget bedre, end den du ikke kan.

Og det er sådan en løsning, vi igennem adfærdspsykologi og den bedste viden inden for kost og træning, forsøger at skabe til dig her hos Fitness Formularen.

I stedet for at fylde så mange svære regler i din rygsæk, at du ikke kan bære den mere end få meter, før du må give op - lægger vi kun små udvalgte (men yderst effektive) tiltag i, vi ved du kan bære uden problemer resten af dit liv.

For kun på den måde kan du blive ved med at blive sundere, stærkere og tabe dig - ikke bare for et par uger eller måneder - men for resten af dit liv.

Og i stedet for at være ved at give op 1-3 uger inde i dit vægttabsforsøg, vil du med et roligt sind og fornyet selvtillid tænke tanker som:

Image

En lidt anden følelse at have 1-3 uger inde i din vægttabsrejse, end hvis du var gået på en almindelig benhård slankekur, hvor jordbærkage var forbudt - ikke sandt?

Men i hvertfald...

Hvis du er interesseret i at lære hvordan du selv taber dig varigt uden yoyo-vægt, opgivelse af din yndlingsmad og overdrevet motion, så vil jeg gerne tage dig med om bag scenen og vise dig hvordan.


Image

Christian Øyen Dam

Fysioterapeut og stifter af Fitness Formularen

P.S.

ADVARSEL: Ved at bevæge dig dybere ind i Fitness Formularens vægttabsunivers, kan du risikere sideeffekter som komplimenter, for store bukser og stærk fornyet tro på egne evner.

Siger det bare.