Tanja tabte 93,5 kilo – Her er hendes aller bedste vægttabstips

Af Christian Øyen Dam, psykoterapeut, kostvejleder og
specialist i selvkærligt vægttab for travle kvinder

We humans sometimes have a little fun access art art “to learn”. We are eagerly looking for the “internet experts”, discussing articles about protein 30 minutes after training in a long run and searching for “The Golden Weight Loss”, which will finally enable us to achieve the slim, sexy body we all dream of.

Now I’m just kidding an idea.

Why invest so much time and energy in the constant discussion of more or less insignificant details, which only makes a minimal difference in general?

Would not it be more logical, rather than spending a little more of the time and energy, studying real life success stories about ordinary people who actually achieved what we are trying to achieve?

Why do not we just ask those who know the answers to our questions, instead of trying to discuss us for a possible response to one of Ekstrabladet’s click bait facebook statuses?

The internet’s many weight loss forums are filled with questions like: “Does the body work for weight loss?” , “Are there any diet pills that actually work?” , “Is it a good idea to try them if they do?” , “How to find the motivation to lose me? “ , ” Why can not I get rid of the last 10 kg “ .

I have grabbed Tanja, who has undergone one of the wildest durable weight loss I have ever seen. Namely, losing a full 93.5 kilos. She has been so sweet to share a bit of the great knowledge she has acquired through “learning by doing” with us today.

Or should I say “learning by failing”. Because that’s the way we learn. To fail and adjust. Incorrect and adjust. Incorrect and adjust.

Men som mange kloge personligheder har sagt gennem tiden, så behøver vi jo ikke kun lære af vores egne fejl og erfaringer. Vi kan med fordel lade andre lave fejlene for os, lære af deres erfaringer og dermed forkorte vores egen tids/læringskurve med mange frustrerende år.

Jeg siger ikke, at Tanja’s tilgang er den nye ‘hellige vægttabsgral’, for vi mennesker er jo alle sammen forskellige. Men der er helt sikkert nogle generelle principper og nogle mindset’s, som vil være universelle i enhver succesfuld vægttabsrejse. Nu har du i hvertfald chancen for at lære af en, som rent faktisk har klaret det over på den anden side.

Med denne lille introduktion, vil jeg lade jeg ordet over til Tanja.

vægttab

Fortæl lidt om dig selv og din historie

Jeg havde altid været større end mine venner osv., men jeg havde aldrig været ‘tyk’ (dog glad for mad) – indtil jeg i 2001 fik en besked om at min mor var død.

Det satte gang i en trøstespisning, som tog fuldstendig overhånd og gjorde mig afhængig af den følelse, som jeg fik når jeg spiste, hvilket var en ‘glæde’ og tilfredsstillelse som overskyggede den sorg jeg havde indeni.

Da jeg var i teenage årene, og alle spiste usundt og mødtes på det lokale pizzaria efter skole, var min vægt ikke noget folk lagde SÅ meget mærke til, men det blev gradvist værre over årene og min familie begyndte at reagere på det.

Jo mere folk kommenterede det, des mere spiste jeg. Jeg kunne jo godt se, at det var ved at være galt, og at jeg efterhånden var blevet godt overvægtig, og jeg begyndte at hade mig selv mere og mere.


Jeg ville for alt i verden gerne tabe mig, jeg anede bare ikke hvordan. At vokse op som overvægtig i et samfund, der er så fikseret på udseende, er bestemt en udfordring.


Hvordan oplevede du vendepunktet for dit vægttab?

Jeg tog til lægen, da jeg begynde at få problemer med at trække vejret, når jeg lå ned.

Beskeden var klar: Tab dig!

Jeg var til nogle samtaler med en sygeplejerske, der gav mig råd og vejledning omkring vægttab, men jeg kunne simpelthen ikke overskue det, da det var komplet håbløst i min verden, og alt for stor en opgave til at jeg kunne håndtere den.

Jeg gav op.

Det lykkedes mig dog senere at tabe mig en del, men da jeg fandt en kæreste, gik det hele tabt, og jeg røg tilbage i normale vaner og tog vægten på igen.

Jeg startede på min uddannelse som social- og sundhedshjælper, og der modtog jeg en af de første nedladende kommentarer i skolens kantine. Derefter følte jeg, at alle snakkede bag min ryg, grinte af mig, dømte mig på min vægt osv.

Tror denne parnoide tankegang var det, som fik mig igang med at tabe mig, samt frygten for aldrig være i stand til at få børn, få diverse følge sygdomme og i væreste fald døden.


Jeg drømte om noget så simpelt, som at blive set som “normal”, have det godt og hvile i mig selv uden konstant at væmmes og se mig selv som en fejl.


Hvad prøvede du som IKKE virkede?

Jeg har prøvet diverse kure med og uden pulver, været medlem i slankedoktor og vægtkonsulenterne. Jeg har prøvet diverse slankepiller og fedtforbrænings kure – alle med sucsses i øjeblikket, men også med samme resultat efterfølgende:


Jeg blev træt af det, tog stille og rolig på igen efterfølgene og stod tilbage med endnu et nederlag.


Folk er ikke ens, og noget virker på nogle og ikke på andre. Det virkede IKKE på mig og jeg kan derfor ikke anbefale kure, piller eller lign til nogle.

Hvad prøvede du som virkede?

Jeg accepterede mig selv som jeg var. Dette var mit vigtigste skridt. Accepterede at jeg havde et problem, og at jeg var den ENESTE, der kunne gøre noget ved det.

Sund mad. Jeg begyndte at spise fornuftigt. Vi ved jo godt alle sammen hvad der er sundt, og hvad der ikke er.

Motion. INTET er nemt og heller ikke vægttab, motion er nødvendigt for at tabe sig og det giver en tilfredsstillende følelse efterfølgende.

Fornuft. Jeg forsøgte at tænke fornuftigt, fokuserede på mit mål, og lagde en plan oven i mit hoved for, hvordan jeg ville opnå det.

Jeg gav mig tid. Det er ikke en konkurrence, og der er ingen der siger at du skal have tabt dig indenfor en kort periode. Jeg gav mig selv tid, lærte af mine fejl og rettede op på dem lidt og lidt.

Dine ALLER bedste råd til andre i samme situation?

Mit bedste råd er, at starte med at finde ud af hvad dit problem er, acceptere det og så ellers tage den derfra. Intet er nemt, heller ikke at tabe sig og det kræver en ENORM indsats og disciplin fra egen side – det er dit livs kamp!

Læg en plan for, hvordan du vil tabe dig, men vær realistisk! Lad vær med at nægte dig selv en masse ting, men brug dem som en belønning i stedet for.

Spis sundt, varieret, og godt! Giv dig tid når du spiser, lad vær med at tag portion nummer to, hvis du ikke er sulten. Første portion er mange gange nok til at dække dit behov.

Skift bilen ud med cyklen når du skal ned og handle, hente ungerne i børnehaven, eller hjem til veninden til en kop kaffe. Du får frisk luft, motion og giver resultater!

Til sidst, så tag imod ALT den støtte du kan få. Den er guld værd og hjælper dig på længere sigt.

10431204_829320860425881_2571561616013253769_o

Her er hvad DU kan gøre, for selv at opnå din drømmekrop

Jeg vil lige slutte af med at sige tusind tak til Tanja, fordi ville bidrage med hendes tid og energi til at lave dette interview. Jeg tror at mange, har fået rigtig meget ud af hendes svar og har fået åbnet øjnene op for nogle nye synspunkter ift. varigt vægttab.

Hvis du har lyst til at høre mere fra Tanja og følge lidt med i hendes liv, så synes jeg du skal give hende et ordentligt ‘like’ på hendes facebookside, som du finder HER.

Hvis du selv har et ønske om at tabe dig og få en slank attraktiv krop, så vil jeg opfordre dig til at begynde at studere de her succeshistorier fra det virkelige liv noget mere. Det er en af de bedste måder at lære på. Direkte fra kilden.

Det er en af de måder, som jeg selv har lært rigtig meget om varigt vægttab på. Det er bl.a. observation af ekstreme succeshistorier som disse, der har skabt grobund for mit kursus “Tab dit første kilo på 7 dage”, som du forresten skal være velkommen til at hente ganske gratis.

Det vil udstyre dig med de rigtige mindset’s, til at gøre drømmekroppen til et 100% realistisk mål, samt give dig en masse konkrete tips for, hvordan du taber det første ud af mange kilo.

Hent det her imens du husker det.

Otherwise, I hope you will help to convey Tanja’s weight loss experience so that there are more whose lives will last a lasting weight loss, which can get the chance to learn from her. So if you are in a good mood today, that would mean really a lot if you’d like to share the article on facebook below. If nothing else to convey a crazy inspirational and beautiful story.

The best greetings

Underskrift 

DSC_0023 2

PS:

It is my ambition to make more exciting interviews like this, both with my favorite experts and with more wild success stories. So be sure to follow the Fitness Formula  for more material like this 🙂